zaterdag 16 maart 2013

Skype gesprek, Scherpenheuvel --> Gambia

Donderdag 14 maart hadden we een skype gesprek met Anneleen en Jolien die in Gambia vertoeven voor hun stage als verpleegkundige. Je kan hen volgen via hun blog.
Skype gesprek Scherpenheuvel --> Gambia

Muzische namiddag (jeugdboekenweek)

muzische namiddag (jeugdboekenweek)
De filmpjes die de leerlingen maakten kan je hier bekijken

Project: Titanic

Van 4 tot 12 maart deden we een project rond de Titanic. Elk groepje diepte één aspect i.v.m de Titanic uit. Dit deden ze o.a door filmpjes te bekijken via een QR - code. Oja, deze keer werkten we met Ipads! :) Daarna hielden ze een korte presentatie voor de andere leerlingen. Nadien knutselden ze een Titanic met afvalmateriaal.
Titanic

zondag 3 maart 2013

Peer tutoring

Dinsdag voormiddag deden we samen met het 1ste leerjaar een peer tutoring activiteit rond technisch lezen. De leerlingen van het 4de leerjaar waren verspreid over de hele school. De leerlingen van het eerste leerjaar gingen op zoek naar hen en probeerden de letter die op het puzzelstuk stond juist uit te spreken. Wanneer ze het juist hadden kleurden ze de letter in en kregen ze een puzzelstukje in hun washandje. Binnenkort volgt er een tweede activiteit...
peer tutoring (1ste keer)

Trefbaltornooi

Maandag 25 februari in de voormiddag was het trefbaltornooi voor alle leerlingen van het 4de leerjaar uit Scherpenheuvel - Zichem.
Het 4de leerjaar van Scherpenheuvel deed het uitmuntend met een 1ste en een 2de plaats!
Proficiat met jullie knappe prestatie!
trefbaltornooi

Drama: Op bezoek bij de koning (of koningin)

De voorbije twee weken maakten we kennis met de koninklijke familie. Tijdens de drama activiteit brachten we per twee een bezoek aan de koning. Er was bijv. een groepje dat speciaal een taart had gebakken voor de koning. Of een ander duo was 60 jaar getrouwd en nodigde de koning persoonlijk uit voor hun feest.